Letní období přeje pohodové zahradní zábavě. Posezení s přáteli a blízkými je ještě příjemnější, když je do čeho se zakousnout. Možná proto má většina z vás v oblibě grilování. Jak si pořádání letní grilovačky usnadnit, a navíc oslnit vašim kulinářským umem? Stačí si projít pět našich tipů, které vám pomohou udělat z obyčejné akce nezapomenutelnou.

Kdo je připraven, není překvapen
Odbíhat k přípravám na poslední chvíli před hosty? Tudy cesta nevede. Nejenže byste přišli o možnost bavit přátele, vlastně byste si grilovačku vůbec neužili. Proto se před akcí pořádně připravte a co je možné, to nachystejte předem – od nápojů, chladícího boxu s ledem po pokrmy, které přijdou na rozpálený gril. Chybět by neměly ani hygienické pomůcky, jako jsou ubrousky, či dostatek čistého nádobí a místo, kam budou moci návštěvníci odkládat odpadky. Uvidíte, že když vše připravíte, budete rázem klidnější a jako hostitel zazáříte!

Přizpůsobte jídelníček hostům
Chcete, aby si pochutnal každý? Zjistěte předem, jaké maso na gril a jídlo mají vaši blízcí rádi. Předejdete faux pas – určitě nechcete kamarádce vegetariánce servírovat hovězí steak. Stejně tak je vhodné informovat se o možných potravinových alergiích hostů, které jsou v dnešní době bohužel poměrně časté. Jakmile zmapujete potřeby a chutě pozvaných, budete moci připravit perfektní menu pro všechny.
Čisté zázemí oslní
Čistota je půl zdraví – a to je velká pravda. Proto si předem připravte čisté a hygienické prostředí, ať už v domácí či venkovní kuchyni. Nezapomeňte do předpříprav zahrnout také očistu grilu. Jestliže gril nemáte, můžete si jej jednoduše zapůjčit v půjčovně grilů. Myslete také na detaily – každý by měl mít při ruce ubrousky. Nejlepší možností jsou ty vlhčené a antibakteriální – hosté tak nebudou nuceni neustále odbíhat do koupelny a ocení vaši starost a péči. Budete se bavit. Společně.

Rozpalte to šéfe
Každý správný grilman dobře ví, že to má být žhavé! Máme na mysli gril – na nerozpálený totiž nepatří maso, ani jiné dobroty. Pozor si však dejte také na pravý opak. Příliš rozpálený gril vás gurmánským zážitkem neodmění – připečenou večeři vaši hosté neočekávají (a dost možná by už nepřišli). Jak poznat správně připravené uhlí? Je to ten okamžik, kdy uhlí přestane kouřit, sálá malými plamínky a na povrchu se tvoří vrstva bílého popela.

Jako profesionál
Jestliže si svým grilovacím umem nejste úplně jistí, neznamená to, že o letní zábavu s přáteli přijdete. Prostě to nechte na druhých. Odborníci z Párty pohotovosti za vás připraví nejen maso, které dovezou až k vám domů. Navíc mohou přibalit také gril, posezení nebo dokonce párty stan. Víte, že za vás i ugrilují? Grilovačka ve velkém – a vy si můžete užívat báječné chvíle s těmi, které máte rádi.