Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.


image_12422

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

 

Ovocná zmrzlina, krémové gelato, sorbet nebo stále oblíbenější mražený jogurt jsou lahůdky, které k létu prostě patří a nikdy se neomrzí. Stačí vaše fantazie, pár kvalitních surovin a výkonný zmrzlinovač - a začnou se dít věci. To nejlepší je, že vlastnoručně připravené mražené dezerty budou obsahovat jen to, co máte sami rádi, a mohou být i bez cukru, laktózy, barviv a dalších přísad, které nechcete konzumovat.

 

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

 

Zmrzlina a gelato

Základ dobré zmrzliny i gelata tvoří mléko, smetana a cukr, které se dál ochucují. Hlavně ovocem, ovocnými šťávami, ořechovou nebo vanilkovou pastou, čokoládou a sladkým i slaným karamelem. Možnosti jsou ale nekonečné a proto se nebojte popustit uzdu své fantazii. Nejde totiž jen o výsledek, ale i o radost ze společného tvoření, do něhož můžete zapojit i děti nebo své hosty.

 

Sorbet a šerbet

Sorbet se liší tím, že neobsahuje mléko, smetanu, ani žloutky. Vyrábí se z ovoce, vody, cukru a ochucujících či aromatických složek. Je proto vhodný i pro vegany nebo pro ty, kteří nemohou konzumovat mléčné výrobky. Naproti tomu šerbet je sorbet, který obsahuje malé množství přidaného mléka nebo smetany. Šerbet může obsahovat jako zahušťovadlo i vaječné bílky.

 

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

 

Mražený jogurt

Mražený jogurt je hit poslední doby. Je lahodný, zdravý a zvládne ho připravit i malé dítě. Bude vám stačit poctivý řecký jogurt, lžička medu, ořechová nebo vanilková pasta a rozmixované čerstvé ovoce. Nebo ovoce sušené mrazem, které má tu velkou výhodu, že nepouští vodu, která by tu dobrotu rozředila - jogurt bude po zmrazení krásně krémový bez ledových krystalků.

 

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

 

Jak na domácí zmrzlinu?

Na trhu jsou různé typy zmrzlinovačů: od jednoduchých zařízení s vyjímací nádobou, kterou je potřeba relativně dlouhou dobu namrazit v mrazničce, až po samochladicí zmrzlinovače s míchacím zařízením a kompresorem. Rozhodně vybírejte z té druhé skupiny, například zmrzlinovač Gorenje ICM10W. Ušetříte spoustu času – mraženou dobrotu přístroj sám dokonale vymíchá i namrazí. Chladivou pochoutku budete mít ne druhý den, ale už za hodinu. A k tomu „se to“ ještě udělá skoro samo. Přístroj má i funkci pro udržování teploty, takže uchová vaši domácí zmrzlinu, sorbet nebo třeba i mražený jogurt v ideální kondici ještě hodinu po dokončení, dokud nepřijde ta pravá chvíle chladivý dezert podávat.

 

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

 

Aktuálně se prodává za 4 999 Kč.

 

Více informací: cz.gorenje.com

 

 

 

Zdroj foto: GORENJE

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

FOTOREPORTY

Generální partneři portálu:

 

Partneři portálu:

  



Další portály mediální skupiny HMG:

      

     CELEBRITYHOUSE.cz

 

PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist