Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.


image_12422

Chladicí boxy do restaurace na míru

Jedním z klíčových vybavení restaurací jsou chladicí boxy, které zajistí správné uchování potravin. Zajistí správnou teplotu, vlhkost a díky tomu jsou uložené potraviny vždy čerstvé, zachovají si své vlastnosti a nedojde k jejich poškození nebo zkažení. Co byste o chladicích boxech měli vědět, se dočte v našem článku.

Chladící boxy pro restaurace i pivovary

Chladicí boxy jsou univerzální chladicím zařízením, které zajistí vždy optimální teploty pro uskladnění potravin. Ovšem díky možnosti individualizace je možné je využít nejen v obchodech nebo restauracích, ale také v pivovarech, květinářstvích nebo vinotékách. U potravin se pak používají konkrétně na chlazené potraviny, maso, ovoce a zeleninu.

Proč zvolit chladící box do restaurace?

  • udrží potraviny po dlouhou dobu čerstvé, zdravotně nezávadné

  • při nízkých teplotách udrží kvalitu produktů jako je chuť, aroma a nutriční hodnoty

  • možnost výroby v různých rozměrech nebo na míru do konkrétní místnosti

  • možnost výstavby s bezbariérovým přístupem pro průjezd vozíků nebo palet

Proč je nutné chlazení?

Chlazení a zmrazení patří k nejšetrnějším a nejúčinnějším způsobům pro skladování potravin. Díky správnému nastavení teplot a dalších kritérií jsou uložené potraviny ochráněné před bakteriemi, plísněmi a vlhkostí. Potraviny si tak udrží svou čerstvost, chuť, vůni, nutriční hodnoty a v neposlední řadě zdravotní nezávadnost.

Jako chladicí zařízení je do restaurace potřeba?

  • lednice a chladicí skříně

  • chladicí vitríny a pulty

  • chladící stoly

  • mrazící zařízení

  • salátové stoly apod.

Na co nejčastěji naráží hygiena při svých kontrolách? Častým problémem je nevhodná teplota, dlouhá doba skladování, také nedostatečná ventilace a nebo nevhodné či nedostačující zařízení.

Proto je vždy dobré při výběr chladicích boxů nebo realizací celé chladicí místnosti využít firmu, která má s vybavením restaurací potřebmé zkušenosti a ohlídá vše, co hygienické normy vyžadují

Co je nutné dodržovat přiskladování potravin?

  • vždy potraviny naskladnit co nejrychleji

  • otevírat chladící boxy co nejméně a po krátkou dobu

  • nepřetěžovat chladící a mrazící zařízení

  • pravidelně kontrolovat teplotu v zařízení

  • dodržovat stanovenou hygienu a pravidelnou sanaci

  • kontrolovat pravidelně minimální trvanlivost uskladněných potravin

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

FOTOREPORTY

Generální partneři portálu:

 

Partneři portálu:

  



Další portály mediální skupiny HMG:

      

     CELEBRITYHOUSE.cz

 

PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist